Sivut

Luna


Jewel Wolfsirius Šumící křídla 
catahoula leopard dog, narttu
23.11.2007 - 17.1.2013 (eutanasia, melanooma)
kasvattaja: kennel Wolfsirius
omistaja: Eini Hiltunen


Lämpöä rakastava eläin joka nukkuu koko yön kyljessä kiinni peiton alla, saunoo pidempään kuin omistajansa ja ottaa kesäisin aurinkoa tummasta turkistaan ja kaksinkertaisesta karvapeitteestä huolimatta.
Luonteeltaan tosikko, jonka mielestä elämän tarkoitus on työ ja ruoka. Lunaa voisi verrata kerrostalokyttääjiin, se vahtii kaiken, kuulee kaiken, raportoi kaiken minulle ja on järkyttynyt maailman menosta. Rakastaa myös omaa kunnioitettavan kovaa ääntään ja muistaa käyttää sitä aina kun tilaisuus tulee. Kuulenkin usein ihmisten suusta kommentin "aika iso ääni noin pienellä koiralla" Jep.

Kun näin Lunan ensimmäisen kerran, se oli lihavin pentu jonka olen koskaan tavannut. Jo siitä olisi pitänyt arvata että nyt ollaan ahneuden alkulähteellä...enpä arvannut. Yhteiselomme aikana olen valvonut useammankin yön ja toivonut että tälläkin kertaa suolisto kestää ja tavarat tulee läpi. Pikku tyttönä syötiin mm. iso pussillinen ksylitolpurkkaa, eihän pieni koira voinut tietää että se on hengenvaarallista. Tästä selvittiin rankalla oksentamisella autoon matkalla päivystävälle. Syötiin myös pentuna kaksi kokonaista banaania minuutissa, kuorineen. Kaikki sukat ja alushousut jotka löydettiin, syötiin tottakai. Ihmettelen suuresti että kaikki nämä tulivat suolesta läpi. Sittenpä tulikin nämä "koiraturvalliset" lelut, joissa ei ole ollenkaan täytettä, on vain se karvainen "nahka" ja muutama vinku sisällä...Jep, syötiin sekin, kokonaisena. Onneksi tuon kohdalla jo suolikin sanoi nou thänks ja kahden päivän odottamisen jälkeen se oksennettiin ulos vinkuineen päivineen. Sanomattakin on siis selvää että tämä karvainen ystävä on ahnein eläin päällä maan, pelkkä näkkäri on sille juhlaa.


Luna on työkoira isolla teellä, se rakastaa tehdä mitä vaan missä vaan milloin vaan. Catahoulan omistajalla ei ole vapaapäiviä, joka päivä tehdään jotain. Tosin osataan me kuviokellua sohvallakin. Ruualla äärimmäisen helppo motivoitava kuten ylempää jo luittekin, mutta syttyy myös leikistä. Lunan kanssa harrastellaan vapaamuotoisesti tokoa, kisoihin tuskin koskaan lähdetään vaikka olenkin vitsaillut että ehkä me otetaan sitten joskus titteli "vanhin ALO-luokassa startannut koira".